Kesäviirin suunnittelukilpailu 2017 tulokset

"Elämää Joensuun torilla"

Vuoden 2017 voittajaviiri

Viirikilpailun voitti "Mansikkapaikka", tekijänä Ahti Pitkänen Kiteeltä. Viirissä on korkealaatuinen taiteellinen ote. Se on itsessään taideteos, jossa yhdistyy syvyys ja läheisyys. Teos on monitasoinen ja ilmava. Viiri on idealtaan uusi ja muistuttaa japanilaista puupiirrosta. Se antaa monikulttuurillisen vaikutelman, siinä on myös nähtävänä neuvostoajan grafiikkaa sekä Laulujuhla meininkiä. Viiriin sisältyy erikoinen toritunnelma. Viiri on herkkä, ajaton, taiteellinen ja miellyttävän erikoinen.

Vuoden 2017 palkittu

Ensimmäinen viiri Joensuussa nähtiin 21 vuotta sitten. Kilpailuun uudeksi kesäviiriksi jätettiin tänä vuonna 90 ehdotusta. Viiri kiinnostaa ja viirin nostaminen merkitsee, että kotona ollaan! Kilpailun teemana oli ”Elämää Joensuun torilla”. Yli 200 viirin esillä olo jatkuu kesän yli, aina myöhään syksyyn (Jouluvalojen ilmestymiseen saakka), eikä ainoastaan Joensuun keskustassa, vaan myös Joensuun kuntakeskuksissa.

Viirikilpailun palkitut ehdotukset

Vuoden 2017 palkittujen kollaasi

1. palkinto ehdotukselle "Mansikkapaikka" (Ahti Pitkänen).
Kunniamaininnan saivat seuraavat ehdotukset:

"Palloillaan", Tekijä: Pekka Vuola, Vantaa
"Kesäpäivä torilla", Tekijä: Niina Sormunen, Joensuu